Sign In

Састанак са француским амбасадором

Објављено:

Министар трговине и туризма Предраг Глухаковић примио је данас у наступну посјету амбасадора Републике Француске у БиХ Гијома Русона са којим је разговарао о сарадњи и пројектима у области туризма.

 

Министар Глухаковић потврдио је да постоји успјешна сарадња са Амбасадом Републике Француске у БиХ на пројектима везаним за организацију Европског олимпијског фестивала младих ''EYOF 2019'' који ће бити одржан на Јахорини, те изразио наду да у наредном периоду буде више пројеката који би помогли да се унаприједе скијашки центри и зимски туризам у Републици Српској.

 

''Француска је лидер у планинском туризму и искуства која добијамо кроз пројекте значајна су за унапређење туристичке понуде у скијашким центрима у Републици Српској, а посебне користи може да има Олимпијски центар ''Јахорина''. Циљ нам је да направимо модеран кластер по узору на Француску у погледу зимског и планинског туризма'', навео је министар Глухаковић.

 

Састанку су присуствовали и представници француских фирми које учествују у реализацији пројеката везаним за ''EYOF 2019''. Они су представили резултате досадашњег рада у студији која се односи на Олимпијски центар ''Јахорина'', у којој је, између осталог, наведено да је потребно радити на повећању броја смјештајних капацитета, продужењу скијашке сезоне осњежавањем стаза и понуди одговарајућих садржаја током цијеле године на Јахорини.

 

На састанку је истакнуто да је циљ пројеката сврставање Јахорине на мапу свјетских скијашких центара.

 Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.