Sign In

Састанак са представницима Туристичке организације Београд

Објављено:

Министар трговине и туризма Предраг Глухаковић разговарао је данас са представницима Туристичке организације Београд о могућностима унапређења сарадње између Београда и Републике Српске у области туризма.

Разговарано је о могућим начинима повезивања туристичке понуде Републике Српске и Републике Србије, у виду заједничког наступања и представљања на сајмовима туризма у свијету.

Речено је да постоје многи туристички производи које је могуће уврстити у обједињену понуду која би била представљена на туристичким манифестацијама на којима национална туристичка организација Србије сваке године учествује.

Представнице Туристичке организације Београд Ирена Алексић и Весна Нађ навеле су да главни град Србије сваке године биљежи све већи број посјета туриста, те да је посебно примјетан раст долазака туриста из Кине.

Министар Глухаковић рекао је да би позитиван тренд долазака кинеских туриста у Србију могао бити једним дијелом усмјерен и према Републици Српској, те да је у наредном периоду потребно радити на јачању сарадње од које би Српска могла имати користи.

На састанку је разговарано и о изради одговарајућих туристичких програма и пакет аранжмана који би за циљ имали долазак ученика основних и средњих школа из Републике Србије у Републику Српску. На тај начин, како је наведено на састанку, ученици би се на ђачким екскурзијама упознавали са културним и историјским насљеђем земаља које дијеле исти језик и културу.

Састанку су присуствовали и помоћник министра за туризам и угоститељство Драгана Ристић, савјетник министра Александар Ђурић и директор Туристичке организације Републике Српске Нада Јовановић.Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.