Sign In

Састанак у вези са туристичким пакет-аранжманима

Објављено:

Министарство трговине и туризма организовало је данас у Бањалуци састанак са представницима удружења за заштиту потрошача, туристичких агенција и Републичке управе за инспекцијске послове Републике Српске.

Састанак је одржан у циљу сагледавања мјера који се тичу заштите права потрошача као корисника услуга туристичких агенција у Републици Српској.

Разговарано је о садржају уговора о туристичком пакет-аранжману, обавезама агенција према потрошачима прије склапања уговора, те информацијама о издавању потврде о путовању, а који су садржани у Закону о заштити потрошача, у члановима који се односе на туристичке пакет-аранжмане.

На састанку је речено да је примјетна пракса на коју се жале потрошачи да поједине туристичке агенције корисницима услуга не понуде уговор приликом продаје туристичких пакет-аранжмана.

Истакнуто је да треба да буду кажњене све туристичке агенције које потрошачима приликом одабира туристичког пакет-аранжмана не понуде закључивање уговора и потврду о путовању, а што је прописано Законом о заштити потрошача у Републици Српској.

Саговорници су се сложили да је потребно унаприједити сарадњу између удружења за заштиту потрошача и туристичких агенција у Републици Српској, а потврђено је и да је потребно појачати инспекцијски надзор у овој области како би непримјењивање закона од стране појединих туристичких агенција било адекватно санкционисано, те како би се обезбиједио већи степен заштите потрошача у Републици Српској.Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.