Sign In

У Бијељини разговарано о унапређењу сарадње носилаца заштите потрошача

Објављено:

Министар трговине и туризма Предраг Глухаковић отворио је данас у Бијељини Конференцију под називом ''Унапређење сарадње носилаца заштите потрошача'' која се одржава у циљу унапређења области заштите потрошача и побољшања сарадње носилаца заштите права потрошача.

На конференцији коју Министарство трговине и туризма организује 21. и 22. јуна у Етно-селу ''Станишић'' учествују представници ресорних министарстава, инспекцијских органа и удружења која се баве заштитом потрошача из Републике Српске, Федерације БиХ и Републике Србије.

У оквиру конференције разматрају се теме које се односе на стање у области заштите потрошача у Републици Српској и Федерацији БиХ, искуства у примјени закона о заштити потрошача у Републици Српској и Србији, препоруке у јачању система заштите потрошача, улога инспекцијских органа у заштити права потрошача, као и друге актуелне теме.

Министар Глухаковић рекао је да је конференција добар модел како би се на једном мјесту сагледало на који начин се рјешавају проблеми потрошача у окружењу, наводећи да је неопходно радити на томе да се сарадњом свих заинтересованих земаља у региону дође до квалитетног регионалног закона о потрошачима.

''Сва добра искуства, добре праксе, данас и сутра ћемо уочити. Изнијели смо и своја искуства, са јасним циљем како би у наредном периоду направили добар регионални закон о заштити потрошача, поштујући европске стандарде. Уставни основ за ово имају и Република Српска и ФБиХ'', рекао је министар Глухаковић.

Он је нагласио да је организовање конференције добар искорак за будуће вријеме и сарадњу између земаља региона у области заштите потрошача.

На конференцији је истакнуто да је Закон о заштити потрошача у Републици Српској много ефикаснији у заштити потрошачких права од закона који се примјењује у Федерацији БиХ, а који би се као такав морао мијењати и дорађивати.

Учесници конференције изразили су став о потреби успостављања сарадње између организација и удружења потрошача у региону како би се јединственије приступало заштити потрошачких права.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.