Sign In

Завршена обука за туристичке водиче

Објављено:

Завршена је обука за стицање звања туристичког водича за подручје Републике Српске, коју је Министарство трговине и туризма организовало у Бања Луци, у периоду од 04. јуна до 09. јуна, и Требињу, у периоду од 12. јуна до 16. јуна ове године, у циљу припреме полазника за полагање испита за туристичког водича.

 

Након завршене обуке, Министарство ће у наредном периоду организовати и полагање испита за туристичког водича за све кандидате пријављене путем јавног конкурса, а према Правилнику о програму и начину полагања стручног испита за стицање звања туристичког водича за подручје Републике Српске.

 

Обука је организована за полазнике који су се путем претходно расписаног јавног конкурса Министарства трговине и туризма пријавили за полагање испита за стицање звања туристичког водича за подручје Републике Српске. Обуку је чинила теоријска и практична настава, на којој су професори и предавачи упознали полазнике са темама о туристичком законодавству, заштити потрошача у туризму, уставном уређењу Републике Српске, културно-историјском наслијеђу Републике Српске, историји и туристичкој географији Републике Српске, те водичкој служби у туризму.

 

На основу јавног конкурса који је Министарство трговине и туризма провело у 2017. години, организовањем обука и полагања испита, у Републици Српској су 53 кандидата стекла звање туристичког водича.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.