Sign In

Разматран Приједлог закона о интервентним набавкама Републике Српске

Објављено:

​​Влада Републике Српске је по хитном поступку,  данас,  на сједници разматрала Приједлог закона о интервентним набавкама.

Закон којим би било регулисано функционисање досадашњег Ј.П.“Робне резевре“ прописује начин набавке производа робе и средстава у случају озбиљних поремећаја на тржишту и темељи се на Плану интервентних набавки које би, на приједлог Министарства трговине и туризма, доносила Влада Републике Српске. План о набавкама ажурирао би се сваке године у сарадњи са Заводом за статистику, другим републичким органима и локалним заједницама. У случају елементарних непогода, катастрофа, ратног стања и слично, Влада Републике Српске доносила би одлуку којом би прогласила постојање озбиљног поремећаја на тржишту. Финансијска средстава за интервентне набавке производа, роба и средстава у условима озбиљног поремећаја на тржишту обезбјеђивале би се у буџету Републике Српске.

Приједлог закона о интервентним набавкама Републике Српске по хитном поступку  наћи ће се на Дневном реду 20.сједнице Народне Скупштине Републике Српске 18.јула 2017.године.Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.