Sign In

Министар Сузана Гашић са представницима Америчке агенције за међународни развој (УСАИД) о имплементацији пројекта „Развој одрживог туризма у БиХ"

Објављено:

Министар трговине и туризма Републике Српске Сузана Гашић разговарала је данас у Бањој Луци са представницима Америчке агенције за међународни развој (УСАИД) о имплементацији пројекта „Развој одрживог туризма у БиХ", који ова агенција спроводи у сарадњи са домаћим партнерима.

Пројекат је осмишљен као подршка домаћим институцијама у превазилажењу посљедица пандемије вируса корона на туристичку привреду у Републици Српској и БиХ, са посебним освртом на креирање стратешких оквира за даље дјеловање, те фокусирање на развој туризма усмјереног природу и промовисање и очување здраве животне средине.

На састанку је истакнуто да су природни потенцијали и љепоте Републике Српске развојна шанса када је у питању туристички производ, те да је неопходно посебну пажњу посветити развоју оваквих локалитета и садржаја као туристичких дестинација, као и њиховом брендирању и промоцији у глобалним оквирима.

Представници Америчке агенције за међународну сарадњу (УСАИД) истакли су своје задовољство активностима Владе Републике Српске и Министарства трговине и туризма на спровођењу активности и протокола неопходних за добијање ознаке „Safe Travels", коју у складу са прописаним критеријумима и стандардима додјељује Свјетски савјет за туризам и путовања.

Подјсећамо, Влада Републике Српске усвојила је 105. редовној сједници одржаној 21. јануара Информацију о Пројекту подршке одрживом развоју туризма у БиХ и донијела закључак о праћењу спровођења протокола из документа „БиХ - смјернице и протоколи за здравствену заштиту од COVID-19", којима се омогућава да Република Српска и БиХ добију међународну ознаку дестинације која је безбједна за путовања, тзв. „Safe Тravels" ознаку.

У наредном периоду очекује се завршетак неопходних процедура Министарства спољне трговине и економских односа БиХ како би Република Српска и БиХ понијеле ову ознаку.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.