Sign In

Добар напредак радова на изградњи нове болнице у Источном Сарајеву

Објављено:

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Драган Богданић и министар за просторно уређење, грађевинарство и екологију Сребренка Голић и приликом данашње посјете градилишту нове болнице у Источном Сарајеву истакли су да грађевински радови иду испред планираног рока.

Министар Голић је навела да грађевинска оператива коју чине конзорцијум "Марковић инвест" и "Медикал" Мостар, који ће вршити опремање захтјевног медицинског блока, изводе радове испред планиране динамике.

Она је нагласила да бесплатан надзор радова врши Дирекција за обнову и изградњу, која је у саставу Министарства за просторно уређење, као што то чини и код изградње објеката за потребе борачких категорија и других институција.

"Овај објекат је 10.500 метара квадратних, граде се два блока, која су повезана међусобно, али и са недавно изграђеним поликлиничким блоком", истакла је министар Голић и додала да је радује што је на овом захтјевном објекту који се гради по свјетским стандардима ангажована домаћа грађевинска оператива.

Према њеним ријечима, "Марковић инвест" посједује лиценцу коју је издало Министарство за просторно уређење и за свој рад има грађевинске референце.

Она је напоменула да ће се, осим градње два блока, градити и инфраструктурни објекти - трафостанице, канализационе мреже и путна инфраструктура.

"Пројекат подразумијева градњу кључ у руке, што значи да ће бити опремљен и медицинском опремом", појаснила је Голић и додала да се нада да ће до 15. децембра објекат бити под кровом.

Она је оцијенила да ће 120.000 становника Сарајевско-романијске регије, дијела Подриња и Херцеговине, али и Кантона Сарајево сигурно користити услуге ове здравствене установе.

Министар Богданић је изразио задовољство што је поново на градилишту нове болнице, истичући да се види значајан напредак у изградњи и да се у појединим дијеловима дошло и до завршне етаже.

Он је нагласио да су, осим добрих извођача, послужили и добри временски услови, као и да ће током наредних мјесец дана бити завршени груби грађевински радови.

"Ово је значајан пројекат за Сарајевско-романијску регију, а пацијенти и здравствени радници свједоци су доброг напретка", рекао је он и додао да су сада разбијене све сумње да ће ова регија добити нову болницу.

Министар је истакао да су превазиђене све тешкоће и пронађен начин да се у наредној години да на употребу нови објекат, како би се пацијенти лијечили у савременој здравственој установи.Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.