Sign In

Добра динамика изградње новог објекта Болнице "Свети апостол Лука" у Добоју

Објављено:

​Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић задовољан је динамиком изградње новог објекта Болнице "Свети апостол Лука" у Добоју, за који каже да се успјешно реализује у сарадњи са локалном заједницом и добојском Градском управом.

"Имао сам прилику да се увјерим у квалитет радова, што ми је потврђено и из дирекције која надзире цијели процес, а и да утврдимо даље активности и динамику радова", рекао је министар Шеранић у Добоју.

Шеранић је рекао да је изградња нове болнице подијељена у три фазе и да је прва, која се односи на пројектовање, издавањем грађевинске дозволе и израдом главног пројекта завршена, те да се започело са другом, односно изградњом објекта, а трећа, која подразумијева опремање, тећи ће паралелно, пратећи динамику извођења радова.
Министар је захвалио свим учесницима ангажованим на реализацији пројекта, с обзиром на то да ће нова здравствена установа служити на добробит свим грађанима.

Градоначелник Добоја Борис Јеринић рекао је да се динамика радова одвија у предвиђеном року, те да је вриједност пројекта око 103.000.000 КМ.

Директор Болнице Младен Гајић најавио је да ће већ средином идуће године бити изграђена конструкција болнице када ће се упоредо кренути и са трећом фазом. Ова болница ће, додаје, бити у рангу најсавременијих болница на Балкану.

У посјети градилишту била је и посланик из Добоја у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић.

Изградња објекта болнице на Усори реализује се на основу уговора са кинеским извођачем радова "Чајна Синофарм интернешнел корпорејшн"  и "Шанси констракшн инвесмент груп".
Након што је уручен главни пројекат и добијена грађевинска дозвола, добојско предузеће "Грађ-промет" започело је изградњу.

Нова Болница у Добоју један је од најзначајнијих пројеката за град и регију, те ће представљати медицински објекат са стационарима за боравак пацијената. Предвиђено је да објекат буде једна цјелина са укупно пет функционалних крила која се раздвајају на спратовима, односно стационарима.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.