Sign In

Извршена примопредаја дужности у Министарству здравља и социјалне заштите

Објављено:

Досадашњи министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ранко Шкрбић предао је данас дужност новом министру др Слободану Станићу. Уз честитке на избору, он је изразио наду да ће наредни период у здравству бити период финансијске стабилизације.

„Не сумњам да ће колега Станић, као мој дојучерашњи први сарадник, успјешно одговорити свим изазовима и будућим активностима омогућити јачање здравственог система Српске како би тај систем обезбиједио још бољу доступност и квалитетнију здравствену заштиту становништву Републике Српске“, истакао је Шкрбић.
 
Он је нагласио да је од 2005. године битно побољшана слика здравствених установа у Српској и на већи ниво подигнут квалитет здравствене заштите, али да можда жали што није био одлучнији и радикалнији у борби против финансијске недисциплине и неодговорног понашања појединаца у здравству.
 
Он је посебно захвалио медијима за сарадњу и најавио да ће се посветити научно-истраживачком раду и ангажману у академској заједници Српске.

Новоизабрани министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Слободан Станић рекао је да ће приоритет у његовом раду бити стабилизација стања у здравственом сектору, прије свега Фонду здравственог осигурања, али и свим здравственим установама Републике Српске.

У свом обраћању он је најавио обилазак свих здравствених установа и свеобухватну анализу на основу које би била утврђена одговорност и предузете мјере побољшања система здравствене заштите.

„Покушаћемо одређеним уштедама, провођењем одређених поступака и свим другим мјерама штедње на свим нивоима да ставимо трошкове под контролу, а сва уштеђена средства да усмјеримо према корисницима здравствених услуга“, рекао је министар Станић.

Он је додао да ће посебна пажња бити посвећена питању вишка запослених у здравственим установама Српске.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.