Sign In

Министар Богданић у посјети малом Милану Церовцу

Објављено:

​Влада Републике Српске уплатиће у наредним данима 2.000 КМ помоћи породици дјечака Милана Церовца из Добоја који се лијечи од леукемије на Одјељењу дјечије хематоонкологије у Бањалуци, најавио је министар здравља и социјалне заштите Драган Богданић.

Министар Богданић је, након што је са руководством Универзитетског клиничког центра Републике Српске посјетио дјечака, рекао новинарима да лијечење на овом одјељење Клинике за дјечије болести иде у добром правцу.

Он је навео да ће Министарство ступити у контакт са Центром за социјални рад у Добоју да би размотрили могућност да се породици Церовац помогне не само данас, већ и убудуће.

"Потребно је да у наредном периоду учинимо све да помогнемо овој породици да имају нормалне услове за живот и да се родитељи запосле", истакао је министар Богданић.

Вршилац дужности директора Универзитетског клиничког центра Републике Српске Владо Ђајић рекао је новинарима да сви пацијенти у овом центру, па и дјечак Милан Церовац, имају најбољу дијагностику и терапију, пажњу особља и услове смјештаја.

Он је навео да пословодство Центра заједно са руководством Републике Српске ради на изградњи једног од најбољих репрезентативних клиничких центара у региону.

"Осим ових објеката које градимо, радимо и на усавршавању љекарског кадра у иностранству", истакао је Ђајић.

Начелник Клинике за дјечије болести у Универзитетском клиничком центру Републике Српске Владимир Мирошљевић каже да се на Одјељењу хематоонкологије тренутно на лијечењу налази осморо дјеце која су обољела најчешће од малигних болести.

Мирошљевић је нагласио да је Церовац дошао на Клинику у тешком стању, а да је тренутно његово здравствено стање стабилно и да је у току лијечење.Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.