Sign In

Министар Шеранић присуствује „Конференцији српске медицинске дијаспоре 2019“

Објављено:

​Министар здравља и социјалне заштите у Влади Републике Српске, Ален Шеранић, данас у Београду присуствује десетој „Конференцији српске медицинске дијаспоре 2019“. Конференцију организује фондација њеног краљевског височанства Катарине у сарадњи са Министарством здравља Републике Србије, Медицинским факултетом Универзитета у Београду, Свјетском здравственом организацијом и Српском лекарском комором Краљевског медицинског одбора.

Министар Шеранић је, поред највиших званичника институција које су и организатори скупа, поздравио овај еминентни скуп испред Министарства здравља и социјалне заштите у Влади Републике Српске, са жељом да се ова традиција одржи и истакао значај окупљања и његовања не само љекарске професије, већ и солидарности, јединства и везаности за отаџбину.

Главни циљ ове Конференције је да се у окупљању српских љекара из дијаспоре и међународних здравствених стручњака, размијене међусобна искуства и знање, чиме ће се подстаћи развој медицине, професионална сарадња и солидарност. Конференција се одржава у периоду од од 20. до 22. јуна 2019. године, и састоји се од великог броја стручних сесија и предавања.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.