Sign In

Испоручено још 25.000 доза Спутњик В за ревакцинацију

Објављено:

У Републику Српску испоручено је нових 25.000 доза друге компоненте вакцина Спутњик В набављених за имунизацију становништва Републике Српске против COVID-19, а за које је средства обезбиједила Влада Републике Српске. 

Нове количине вакцина допремљене су данас у складиште увозника „Krajinagroup“ у Бањој Луци, а намијењене су за наставак процеса ревакцинације становништва против вируса корона вакцином руског произвођача. По завршетку процедура, вакцине ће бити упућене здравственим установама које спроводе имунизацију становништва широм Републике Српске. 

Укључујући и ову испоруку, до сада је у Републику Српску на овај начин стигло укупно 299.300 доза прве и друге компоненте вакцина Спутњик В. 

Подсјећамо, према упутствима произвођача, ревакцинација другом компонентом вакцине Спутњик В може се урадити у периоду од 21 до 90 дана након вакцинације првом компонентом.

Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске још једном позива грађане да се што прије вакцинишу и на тај начин заштите своје здравље и допринесу што свеобухватнијој имунизацији становништва против ове болести, те подсјећа да здравствене установе у Републици Српској располажу довољним количинама вакцина против COVID-19 више произвођача.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.