Sign In

Одржан тренинг за стручна лица у области хранитељства

Објављено:

Кроз пројекат „Развој хранитељства у Републици Српској“, Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске, у сарадњи са UNICEF-ом организовало је на Јахорини завршни циклус тренинга за стручњаке из центара за социјални рад на тему развоја хранитељства.

У питању су тренинзи којим се унапређују компетенције стручних радника центара за социјални рад широм Републике Српске.  До сада су едуковани стручњаци из десет центара за социјални рад: Бањалука, Бијељина, Добој, Требиње, Дервента, Гацко, Источно Ново Сарајево, Градишка, Пале и Приједор, као и представници Дома за дјецу и омладину без родитељског старања „Рада Врањешевић“ из Бањалуке.

У тренутној фази Пројекта, укључени су и центри за социјални рад: Лакташи, Србац, Мркоњић Град, Невесиње, Фоча, Козарска Дубица и Прњавор.

По завршетку стручног тренинга, учесницима ће бити додијељени сертификати о успјешно завршеној обуци у области хранитељства у Републици Српкој коју су водили еминентни стручњаци из Холандије.

Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске у сарадњи са канцеларијом UNICEF-а у Босни и Херцеговини и у наредном периоду ће наставити активности на развоју хранитељства у Републици Српској које ће се између осталог, реализовати и кроз процес супервизије у центрима за социјални рад чији су стручни радници прошли наведене тренинге.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.