Sign In

Реконструисан Дом здравља Сребреница и амбуланта у Скеланима

Објављено:

​​​​​​​​​Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Драган Богданић и начелник општине Сребреница Младен Грујичић присуствовали су у Скеланима обиљежавању завршетка успјешног пројекта санације и реорганизације амбуланте породичне медицине, обављене у оквиру санације дијела објекта Дома здравља у Сребреници. 

Министар Богданић је рекао да је ресорно министарство претходних година уложило око 650.000 марака у сребреничко здравство и да је уз помоћ општине превазиђено питање дуговања и исплате плата запосленима у овој области. 

"Овим пројектом вриједности око 480.000 KМ обухваћена је санација и реконструкција два спрата зграде Дома здравља у Сребреници и амбуланте породичне медицине у Скеланима и он је успјешно завршен чиме су створени бољи услови за лијечење пацијената, али и за рад запослених", појаснио је министар Богданић. 

Он је истакао да су реализацију пројекта зајенички финансирали министарство и општина Сребреница у односу 70 према 30 одсто. 

"Наш циљ је да се примарна здравствена заштита учини једнако доступном свим становницима Скелана и Сребренице, као и других средина, а овђе је проблем малог броја становника и осигураника што прави потешкоће у пословању Дома здравља", оцијенио је министар Богданић. 

Према његовим ријечима, у сребреничкој општини реализује се више значајних пројеката и очекује се да ће та улагања омогућити бржи развој и отварање нових радних мјеста, а тиме и повећање броја здравствених осигураника што би олакшало пословање овдашњих здравствених установа. 

"Министарство ће и у наредном периоду пружати подршку да се организује квалитетна здравствена заштита становника овог подручја и да она буде доступна свим грађанима", поручио је министар Богданић, најављујући да ће сутра у сусједном Братунцу бити отворен новоизграђени објекат Дома здравља. 

Грујичић је захвалио министру и Влади Републике Српске за пружену подршку овом пројекту и истакао да је општина Сребреница издвојила 142.000 KМ за његову реализацију. 

"Завршетком пројекта створени су бољи услови за лијечење грађана и за рад запослених у сребреничком здравству у које је општина у посљедњих годину дана уложила око пола милиона марака за измирење дугова и исплату заосталих плата да би се стање у овој области нормализовало", објаснио је Грујичић. 

Он је истакао да ће општина наставити да повећава издвајања за здравство и у наредном периоду како би примарна здравствена заштита становника била што квалитетнија.Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.