Sign In

Положен камен темељац за нову амбуланту у Слатини

Објављено:

​​Предсједник Републике Српске Милорад Додик и начелник општине Лакташи Ранко Карапетровић положили су данас камен темељац за изградњу нове амбуланте породичне медицине у Слатини, код Лакташа. Полагању камена темељца присуствовала је и помоћник министра здравља и социјалне заштите Републике Српске Бранка Сладојевић.​

Предсједник Додик је након полагања камена темељца рекао да је за ову амбуланту издвојено 470.000 КМ. 

Предсједник Српске је подсјетио да ће 5. октобра бити отворена болница у Касиндолу, те да се очекује и почетак радова на изградња болнице у Добоју чиме ће бити заокружен болнички систем у Српској. 

"Раније смо радили на болницима у Бијељини, Невесињу, ради се на реконструкцији болница у Фочи и Зворнику, Приједору, Градишки, тако да ће читав болнички сектор бити модернизован са најсавременијом опремом која омогућава да тај сектор буде намирен за наредних 30 година. Остаје едукација кадра", рекао је предсједник Додик. 

Он је додао да преостаје реконструкција домова здравља на локалном нивоу да би се обезбиједило стабилно и независно функционисање здравтсвеног сектора и да би се што је више могуће приближили људима. 

"Иницијатива да се овдје изгради амбуланта породичне медицине, које се граде у Лакташима широм мјесних заједнице, је допринос управо таквој реализацији. Када се на то дода да овдје имамо здравствени центар у Слатини, то говори да ће то бити сигурна кооперација или допуна која је неопходна за сваку врсту прегледа", сматра предсједник Додик. 

Начелник општине Лакташи Ранко Карапетровић рекао је да за изградњу амбуланте општина обезбиједила сву потребну докуметацију и земљиште, као и да је издата грађевинска дозвола, а у току је поступак избора извођача и радови би требало да почну до половине идућег мјесеца. 

Директор Дома здравља Лакташи Сљежана Радетић истакла је да ће нова амбуланта значити пуно за становнике, али и за здравстевни систем општине Лакташи и Републике Српске у цјелини. 

"Радимо и на школовању кадра. Тренутно је у Дому здравља шест младих љекара на специјализацији и у току је конкурс за два специјалиста ургентне медицине чиме показујемо да руководство Дома здравља и свих здравствених установа мисли о стручности особља", додала је Радетић. ​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.