Sign In

Министар Богданић озваничио завршетак радова на санацији и реорганизацији домова здравља у Невесињу и Гацку

Објављено:

​​​Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Драган Богданић присуствовао је у Дому здравља Невесиње свечаности поводом завршетка радова на реконструкцији и санацији објекта ове здравствене установе вриједних  689.323 КМ. 

Он је становницима невесињске општине поручио да Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске улаже огромне напоре да породичну медицину, коју често називамо темељем нашег здравственог система, приближи грађанима. „Због тога смо са вама, здравственим радницима, који свој посао обављате досљедно и професионално на истом задатку“, поручио је Богданић у Невесињу.

Министар је нагласио да је у општину Невесиње, кроз улагања у секундарну и примарну здравствену заштиту, кроз различите пројекте за здарвство, у десетогодишњем периоду, уложено око 22 милиона КМ, што је сигурно допринијело унапређењу здравствене заштите за становништво. ​

Прије свечаности у Невесињу, министар Богданић је присуствовао и обиљежавању успјешно завршеног пројекта реконструкције и санације Дома здравља у Гацку, вриједног 430.333 КМ. Окупљени здравствени радници захвалили су Министарству и општини на уложеном труду у неопходној санацији објекта Дома здравља, који је сада у потпуно новом руху. 

Министар Богданић је нагласио да су ова улагања у примарну здравствену заштиту у реализована у оквиру пројекта „Јачање примарне здравствене заштите“ , који траје од 2006. године и у оквиру којег је изграђено или реконструисано oko 320 амбуланти породичне медицине и уложено око 47 милиона КМ широм Републике Српске. Министарство здравља и социјалне заштите Републике Срспке финансира 70 одсто од вриједности пројекта, док је учешће локалних заједница 30 одсто.Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.