Sign In

Малишани из Теслића отпутовали на љетовање у Бечиће

Објављено:

​​​​​​​​​​​​Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Драган Богданић испратио је данас 51 малишана из Теслића који су отпутовали на бесплатно љетовање у оквиру пројекта Владе Републике Српске „Социјализација дјеце Републике Српске“. 

У Бечиће је данас отпутовала осма смјена од укупно 135 дјечака и дјевојчица из Бијељине, Шековића, Милића, Гацка, Теслића и Градишке.  

Министар Богданић је навео да је Влада Републике Српске за реализацију овог пројекта, за који је навео да је највреднији и и најоправданији, до сада издвојила око 20 милиона КМ. 

"Ове године по други пут дјеца иду у Бечиће, до сада су била у Кумбору", рекао је министар Богданић. Он је додао да је ријеч о јединственој прилици да се дјеца на овај начин социјализују и стекну нова пријатељства.

Министар Богданић је нагласио да Пројекат Владе Републике Српске „Социјализација дјеце Републике Српске“ има за циљ да задовољи развојне потребе дјеце, развије осјећај емпатије и припадности вршњачкој групи и афирмише дјечије потенцијале.

Јавна установа Јавни фонд за дјечију заштиту пројекат реализује на основу члана 27. Закона о дјечијој заштити Републике Српске.  

У 2017. годинини, захваљујући разумијевању и подршци Владе Републике Српске, прилику за бесплатно љетовање има укупно 1.900 дјеце,  кроз 14 смјена у временском периоду од 20. маја до 21. септембра. У буџету Фонда за ове намјене планирано је 1,1 милион КМ.

Од прошле године дјеца бораве у дјечијем одмаралишту „Ужице“ у Бечићима у изузетно добрим условима смјештаја са свим садржајима неопходним за квалитетан и пријатан боравак и остваривање циљева пројекта. Дакле, са спортским теренима, радионичарским простором, рачунарском опремом и наравно одвојеним дијелом прелијепе бечићке плаже.

У питању су категорије дјеце која континуирано учествују у Пројекту од самог почетка, прије свега дјеца из социјално угрожених породица-корисника права из социјалне и дјечије заштите, дјеца из вишечланих породица, дјеца из породица борачке популације, дјеца са посебним потребама и хроничним здравственим сметњама, као и  посебно надарена дјеца, талентовани спортисти и др.Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.