Sign In

Министар Богданић испратио малишане из Теслића на море

Објављено:

​​​Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Драган Богданић испратио је јутрос 45 дјеце из ове општине на љетовање у Бечиће.

Министар Богданић је рекао да је Влада Српске, у оквиру пројекта "Социјализација дјеце Републике Српске", који траје више од 15 година, укључујући и ову годину, омогућила љетовање на јадранској обали за више од око 24.000 дјеце осјетљивих категорија из свих општина Српске, а за пројекат се годишње издвоји више од милион марака. 

"Мислим да је ово један од најбољих пројеката које Влада финансира свих ових година, јер омогућава да се дјеца друже, оду на море, да се на неки начин социјализују и упознају са малишанима из других градова и општина Републике Српске", навео је министар Богданић, додавши да ће у овој смјени у Бечиће путовати и дјеца из Бијељине, Градишке, Зворника и Источног Новог Сарајева, укупно њих око 140. 

Он каже да је ове године, захваљујући разумијевању и подршци Владе Републике Српске, планирано да овим пројектом буде обухваћено нових до 1.800 дјеце, кроз 14 смјена у временском периоду од 20. маја до 21. септембра. 

Министар Богданић је подсјетио да је ријеч о дјеци из социјално угрожених породица - корисника права из социјалне и дјечије заштите, из вишечланих породица, породица борачке популације, дјеци са посебним потребама и хроничним здравственим сметњама, као и посебно надарена дјеца, талентовани спортисти. 

Јавна установа Јавни фонд за дјечију заштиту пројекат "Социјализација дјеце Републике Српске" реализује на основу Закона о дјечијој заштити с циљем задовољења развојних потреба дјеце, развијања осјећаја емпатије, припадности вршњачкој групи и афирмације дјечијих потенцијала. 

Из Владе Републике Српске је раније речено да су различитост и разноврсност највеће вриједности овог пројекта и служе остварењу пројектних циљева.​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.