Sign In

Потписан уговор за модернизацију Универзитетске болнице у Фочи

Објављено:

​​​​​​Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић присуствовао је данас у Универзитетској болници у Фочи потписивању уговора за реализацију пројекта „Модернизација ЈЗУ Универзитетске болнице у Фочи-реконструкција, доградња централног објекта „Б" и набавка опреме".

Уговор су потписали в.д. директора ове здравствене установе Радмил Марић и овлашћени представник изабране најповољније групе понуђача, у поступку јавне набавке, "MEDICAL" д.о.о. Мостар и "СРБИЊЕПУТЕВИ" д.о.о. Фоча Јасмин Ђонко.

Влада Републике Српске је на 14. сједници одржаној 28.03.2019. године прихватила Информацију о пројекту „Модернизација ЈЗУ Универзитетске болнице у Фочи-реконструкција, доградња централног објекта „Б" и набавка опреме" и овластила в.д. директора да приступи потписивању уговора.  У оквиру овог пројекта планирана је реконструкција и доградња централног објекта „Б", укупне бруто површине 8.279 метара квадратних и набавка медицинске опреме. Укупна вриједност пројекта је 16.379.588,35 КМ са ПДВ-ом. 

Влада Републике Српске дала је и сагласност да се укупна финансијска средства за реализацију овог пројекта обезбједе из Буџета Републике Српске у оквиру буџетске ставке Министарства здравља и социјалне заштите. Републичка дирекција за обнову и изградњу вршиће стручно-технички надзор на извођењу радова.

Реализациом пројекта у Универзитетској болници у Фочи обезбједиће се додатни здравствени капацитети, нове здравствене технологије и услуге, повећати ефикасност, сигурност и квалитет здравствених услуга.

 Ова здравствена установа у току 2018. године забиљежила је укупан број лијечених пацијената је 13.343,  рођено је 415 новорођенчади, а број амбулантних прегледа био је 66.343.

Ова здравствена установа је наставна база Медицинском факултету Универзитета у Источном Сарајеву, са сједиштем у Фочи. Медицински факултет у Фочи образује око 1.500 студената у четири студијска програма, а ЈЗУ Универзитетска болница Фоча је наставна база за практичну наставу. ​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.