Sign In

Министар Драган Богданић у Бугарској

Објављено:

​​​Министар здравља и социјалне заштите у Влади Републике Српске Драган Богданић сусрео се данас у Софији са замјеницом министрa здравља Бугарске Светланом Јордановом (Svetlana Yordanova). 

Министар Богданић борави у Бугарској са делегацијом Друштва доктора медицине Републике Српске на челу са предсједником Друштва Синишом Миљковићем, а на позив Медицинског форума југоисточне Европе (SEEMF) на челу са предсједником Андрејем Кехајовим (Andrej Kehayov).  

На састанку је било ријечи о интензивирању сарадње између здравствених система Републике Српске и Бугарске, искустава Бугарске у процесу придруживања Европској унији, као и могућностима покретања пројеката размјене стручњака. 

Посебно је било ријечи о покретању сарадње медицинских факултета у циљу јачања кадровских капацитета и знања домаћег медицинског кадра, као и могуће размјене студената медицинских факултета Бугарске и Републике Српске. 

Најављено је одржавање Конгреса Медицинског форума југоисточне Европе у организацији Друштва доктора медицине, који би требало да се одржи у Републици Српској у септембру.Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.