Sign In

У Републици Српској, од новог вируса корона, до сада се опоравило укупно 1.043 особа

Објављено:

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске и Универзитетској болници Фоча извршено је тестирање 398 лабораторијских узорка, а нови вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 14 особа у Републици Српској.

Ради се о девет мушких и пет женских особа, од којих су четири млађе и 10 средње животне доби.

 Према мјесту пребивалишта по три особе су из Приједора и Шамца, по двије из Зворника, Модриче и Добоја и по једна из Бањалуке и Дервенте.

 У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављен је један смртни случај код којег је потврђено присуство новог вируса корона. Ради се о жени средње животне доби из Градишке, са хроничним удруженим обољењима.

 До сада је у Републици Српској потврђено 1.516 случајевa вируса корона, а преминулo је укупно 117 особа код којих је потврђен тест на нови вирус корона.

 У Републици Српској, од новог вируса корона, до сада се опоравило укупно 1.043 особа, а на (SARS-CoV-2) тестирано је укупно 30.116 особa.

Укупан број хоспитализованих је 65, у Универзитетско клиничком центру Републике Српске 20, а у општим болницама 45.

На Одјељењу COVID 19 УКЦ-а РС хоспитализовано је 17 пацијената са тежом и средње тешком клиничком сликом, док су у изолацији два пацијента. 

Укупан број лица код којих је тест SARS-CoV-2 позитиван са благом клиничком сликом или без симптома у објектима за изолацију је 61.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно je 971 особa, а надзор је завршен код 34.912 особа.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.