Sign In

Министар Драган Богданић у Подгорици

Објављено:

​​​​Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Драган Богданић са сарадницима састао се данас у Подгорици са министром здравља Црне Горе Кенаном Храповићем. Министар Богданић је представницима Министарства здравља Црне Горе представио здравствени систем Републике Српске, капацитете и планове будућег рада и посебно нагласио развијене услуге дигестивне хирургије и дијализе у болницама у Невесињу и Требињу.

Министар Храповић је нагаласио да је досадашња сарадња два здравствена система била успјешна и да пацијенти из Црне Горе долазе у Центар за радиотерапију у Бањалуци гдје добијају врхунску услугу. Министар здравља Црне Горе Кенан Храповић и директор Фонда за здравствено осигурање Црне Горе Сеад Чиргић су у име пацијената изразили захвалност за кватитет те услуге коју остварују у Бањалуци.

Такође, разговарано је о искуству Републике Српске приликом оснивања Фонда солидарности за дијагностику и лијечење обољења, стања и повреда дјеце у иностранству, имајући у виду да власти Црне Горе такође размишљају о успостављању једног оваквог Фонда. 

Фонд здравственог осигурања Републике Српске има потписане уговоре са двије здравствене установе у Црној Гори: Клиничким центром у Подгорици и Специјалном болницом за психичке болести у Котору, а годишње се на лијечење упути око 50 пацијената из Републике Српске.

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Драган Богданић ће сутра, 20. фебруара 2018. године у Подгорици учествовати на састанку министара из земаља југоисточне Европе на тему имунизације. 

Циљ састанка у организацији Министарства здравља Црне Горе и Регионалне канцеларије Свјетске здравствене организације за Европу јесте размјена искустава и разговор о важности вакцинације као критичне јавно-здравствене интервенције.Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.