Sign In

Министар Шеранић са делегацијом Црвеног крста Републике Српске

Објављено:

​​Поводом обиљежавања Свјетског дана и Недјеље Црвеног крста министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић примио је данас у свом кабинету предсједника Црвеног крста Републике Српске Брану Дурсуна и генералног секретара ове организације Ђоку Махајловића.  


Представници Црвеног крста са министром Шеранићем су разговарали о активностима у оквиру обиљежавања Недјеље Црвеног крста и информисали министра да су у плану посјете породилиштима, посјете установама социјалне заштите, такмичења у пружању прве помоћи, акције добровољног давања крви, бројна предавања, окупљања волонтера итд. 

Дурсун се захвалио министру Шеранићу на, како је рекао, препознавању важности организације Црвеног крста и глобалне идеје која окупља волонтере широм свијета, а истовремено дјелује у локалним срединама настојећи да дође до сваког појединца којем је помоћ потребна. 

Министар Шеранић се захвалио представницима Црвеног крста на хуманој мисији коју обављају, а нарочито подршци коју пружају здравственим и установама социјалне заштите. 

„Важно је да се Црвени крст подмлађује и окупља значајан број волонтера, да стижу нове идеје за помоћ друштву, које Министарство подржава. Тренутно заједнички радимо на изради новог Закона о Црвеном крсту који ће, надамо се одговорити на изозове данашњег времена и учинити њихов рад још квалитетнијим“, поручио је министар Шеранић. 

Такође, у току Недјеље Црвеног крста посебна пажња посветиће се  активностима које ће се проводити у циљу омасовљења чланства и повећања броја чланова и волонтера Црвеног крста, а млади ће поставити штандове на градским улицама и трговима, тржним центрима гдје ће продавати грађанске маркице, демонстрирати показне вјежбе из прве помоћи упознавати пролазнике са историјатом и универзалношћу приступа ове организације.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.