Sign In

Подршка Владе Центру "Будућност" у Дервенти

Објављено:

​​​Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Драган Богданић рекао је у Дервенти да ће ресорно министарство и Влада Српске наставити да подржавају рад Центра "Будућност" за дјецу и омладину са сметњама у развоју.

Министар Богданић је нагласио да се млади који се школују у овој установи оспособљавају да буду успјешни и корисни чланови друштвене заједнице. 

"Ова установа ради добро. Захвалност свима за добре резултате, за бригу коју пружају корисницима", рекао је Богданић, који је присуствовао обиљежавању крсне славе Центра "Будућност" - Светих апостола Ћирила и Методија. 

Директор Центра "Будућност" Владан Поповић рекао је новинарима да школску годину завршава шест ученика, од којих три физиотерапеутска техничара и три кројача-конфекционара. 

Поповић је нагласио да је набавка рачунарске опреме један од важнијих корака ка самосталнијем животу слијепих и слабовидих, посебно имајући у виду чињеницу да им рачунари мијењају многа помагала и стварају услове за квалитетно образовање и будуће запослење. 

Начелник Дервенте Милорад Симић изразио је задовољство што постоји подршка овој установи Владе Републике Српске и ресорног министартва. 

"Овдје сам да пружим моралну подршку, а дајемо и финансијску подршку", додао је Симић. 

Обиљежавању крсне славе Центра "Будућност" присуствовао је и предсједник Савеза слијепих Републике Српске Бранко Сузић, као и друге званице и гости.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.