Sign In

Министар Шеранић у посјети Дому за старија лица у Источном Сарајеву

Објављено:

​Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић разговарао је данас са директором Дома за старија лица у Источном Сарајеву Миљаном Сладојем и корисницима ове установе социјалне заштите са којима се дружио, мјерио им притисак и давао савјете како да се брину о свом здрављу и квалитетно проведу вријеме. 
Министар Шеранић је рекао да већ постоје одређене идеје око проширења и развоја ове уистанове, које ће руководство установе да развије и онда предложи ресорном министарству, а Влада Републике Српске ће потом да утврди могућности и оправданости њихове реализације.
"Ово је установа која добро послује и која има свијетлу будућност. Задовољни корисници најбољи су показатељ квалитета рада, што је довољан доказ да у Републици Српској можемо квалитетно да се бринемо о старим лицима", изјавио је министар Шеранић. 
Он је додао да Влада Републике Српске кроз ову и низ других установа субвенционише боравак старих лица, напоменувши да је здравље корисника најважније, али је важно и да квалитено проведу вријеме које је испуњено различитим активностима.
"На овоме ћемо заједно са домовима за стара лица и даље да радимо, да видимо какве врсте програма можемо да уведемо с циљем побољшања квалитета живота и слободног времена", истакао је министар Шеранић.
Миљан Сладоје, директор Дома за старија лица у Источном Сарајеву, чија је дкелатност пружање услуге сталног смјештаја старијим и немоћним особама, захвалио је министру Шеранићу на данашњој посјети која је уједно била и прилика да корисници кажу чиме су задовољни, а чиме не, како би се одређене ствари промијениле и унаприједиле.
Он каже да је циљ рада руководства ове установе констатно побољшање квалитета услуга и услова за живот корисника, који су им, као и њихове породице, указали повјерење да дио живота проведу баш овдје.
"С обзиром да су нам капацитети попуњени, желимо заједно са Владом Републике Српске и Министарством здравља да изнађемо рјешење да то промијенимо, да реконструишемо један објекат како би увећали капацитет за нових 80 корисника. То је и потреба ове регије и сматрам да смо дужни да им то и омогућимо", рекао је Сладоје.
Сладоје је напоменуо да се у Дому за старија лица у посљедње двије године ради на побољшању радно-окупационе терапије, у шта се улаже доста средстава, али и времена како би корисницима сваки дан испунили што квалитетније.
Славко Милијевић, који је у Дом за старија лица у Источном Сарајеву стигао прије нешто више од годину дана, има само ријечи хвале за услове и особље у овој установи.
"Ово је једино уточиште за нас старије људе да можемо бити опскрбљени оним што нам треба, јер нама треба много више него млађим особама, а то овдје можемо да добијемо. Услуга је таква да у било које доба дана или ноћи, ако вам нешто затреба, можемо телефоном који имамо у собама да позовемо сестру да дође", истакао је Милијевић, похваливши руководство Дома. ​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.