Sign In

Свечано отворен новоизграђени Дом здравља Братунац

Објављено:

​​​​​​​​​У Братунцу је свечано отворен нови Дом здравља у чију изградњу је инвестирано око 2,1 милион KМ. 

Свечаности су присуствовали министар здравља и социјалне заштите Драган Богданић и министар саобраћаја и веза Републике Српске Неђо Трнинић, који је изјавио да је уложен велики труд и разумијевање да се крене у изградњу овог објекта. 

Министар Богданић је истакао да се, захваљујући јасном ставу предсједника Републике Српске Милорада Додика да здравствени систем треба да буде један од стубова друштва, кренуло у реконструкцију и изградњу нових објеката примарне здравствене заштите у шта је у посљедњих 10 година уложено око 47 милиона марака. 

"Један од објеката изграђен тим средствима јесте овај дом здравља који је изграђен веома квалитетно по савременим грађевинским и здравственим стандардима, па ће и здравствени радници и пацијенти имати много боље услове за пружање и кориштење здравствених услуга", нагласио је министар Богданић. 

Министар Трнинић је рекао да је изградња Дома здравља од изузетног значаја за ово мјесто у коме се реализује још мноштво пројеката, међу којима је истакао изградњу приступног пута до новоизграђеног моста "Братољуб" на Дрини између Братунца и Љубовије. 

Он је истакао да изградња ових објеката најбоље демантује гласине да Влада има селективан однос према појединим општинама зависно ко у њима врши власт. 

Начелник Млађеновић захвалио је Влади Републике Српске за подршку коју пружа овој општини, истичући да је у посљедње четири године у овој општини реализовано око 50 милиона марака инвестиција. 

Он је истакао да је ово свечан дан за њега, као и грађане Братунца који су добили модерну и добро опремљену здравствену установу која гарантује побољшање и већи квалитет и обим здравствених услуга у функционалним условима. 

Директор Дома здравља Братунац Милијан Вујић захвалио је ресорном министарству, Влади Републике Српске и општини, истичући да је срећан што је након 33 године рада у тешким условима доживио да ради у једној модерној здравственој установи. 

Вујић је рекао да су Министарство и општина обезбиједили око 2,1 милион марака и да је изграђен објекат површине од око 1.900 метара квадратних по савременим стандардима који омогућавају добре услове за рад и пружање здравствених услуга пацијентима. 

Осим запослених у Дому здравља, свечаном пресијецању врпце присуствовао је велики број грађана, те представници локалног политичког, културног и привредног живота.Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.