Sign In

Министар Богданић у Дому здравља Теслић

Објављено:

​Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Драган Богданић током посјете Дому здравља "Свети Сава" у Теслићу изјавио је да ће ресорно министарство наставити да помаже овој здравственој установи.

Министар Богданић је рекао да је постигнута сагласност са управом Дома здравља о рјешавању проблема ове здравствене установе, међу којима су мањак радника и инфраструктурних пројеката. 

"Партнерство мора бити обострано и то смо данас постигли. Нема разлога да ова здравствена установа нема довољан број радника", рекао је министар Богданић и изразио задовољство због позитивног пословања теслићког Дома здравља и добре организације. 

"Бићу на располагању и добро је што разговарамо и да неке нејасноће, које могу настати из било ког разлога, разјаснимо у директном разговору", рекао је министар Богданић. 

Директор теслићког Дома здравља "Свети Сава" Младен Кованушић каже да је министра Богданића упознао о проблему мањка радника и давања сагласности Министарства за запошљавање нових, будући да ова установа има 150 запослених, а систематизацијом је предвиђено 175. 

Он наводи да је приоритет установе реконструкција косог крова на згради Хитне помоћи и стоматологије процијењене вредности око 90.000 КМ, те набавка апарата за мамографију, за чију реализацију су спремни да уложе властита средства.​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.