Sign In

Министар Богданић у Дому здравља Теслић

Објављено:

​​Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Драган Богданић изјавио је данас да ће Министарство наставити да помаже Дому здравља "Свети Сава" у Теслићу, и дао подршку новоом руководству ове здравствене установе.

"Желим да кажем да је претходни састанак одржан 5. априла, када смо се договорили о неким корацима, прије свега за куповину дигиталног мамографа, интервенције на крову и неким другим стварима, а Министарству здравља још увијек нису послали ове захтјеве. Данас смо овде да се то убрза и да се ови захјтеви пошаљу ", рекао је министар Богданић након састанка са руководством Дома здравља Теслић.

Он је рекао да су створени бољи финансијски услови за Владу Републике Српске и ресорно Министарство да интервенишу у овој здравственој установи. Министар Богданић најавио је куповину дигиталног мамографа и дефибрилатора са монитором за рад хитних служби, процијењене вриједности од 200.000 КМ, као и изналажење могућности за подизање енергетске ефикасности зграда.

Он је указао на лоша грађевинска рјешења у хитној медицинској служби, и изразио наду да ће за то бити пронађени ресурси у локалној заједници и надлежном Министарству.

Министар Богданић је подржао иницијативу новог руководства да почне са радом служба за дезинсекцију и дератизацију, која ће бити у стању да функционише на економској основи.

Новоименовани директор Дома здравља "Свети Сава" Теслић Ђурaђ Тривуновић рекао је да је циљ данашње посете да се министар информише у вези са превазилажењем одређених недостатака како би се унаприједио рад ове институције, а на састанку је било ријечи и о куповини опреме, запошљавању недостајућег медицинског особља и уговору са Фондом здравственог осигурања Републике Српске.

Он је навео као приоритетну куповину дигиталног мамографа, инвестициони радови у области да се формира ново одјељење за дезинфкецију и контролу штеточина, реконструкцију крова и интервенције на реконструкцији сеоских амбуланти.

Тривуновић је навео да је ова институција запошљава 154 радника, а да је неопходно да се са низом здравствених радника да потпишу уговоре на неодређено време.

Шеф хитне Саша Радешић указао је да је постигнут напредак у набавци опреме и реновирање просторија, али је неопходно да се образују кадрове, набави опрема и објекти прилагоде потребама пацијената.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.