Sign In

Успјешна сарадња и планови са Европском инвестиционом банком

Објављено:

​​Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић са сарадницима састао се у Луксембургу са представницима Европске инвестиционе банке на челу са Матеом Ривелинијем, шефом Одсјека Европске инвестиционе банке за Словенију, Хрватску и земље Западног Балкана. 

Тема састанка били су досадашњи пројекти које је финансирала Европска инвестициона банка и њихова реализација, али и будући пројекти и могућности даљих улагања у здравствени систем и потенцијални кредитни аранжмани. 

Разговарано је о могућностима финансирања пројекта реконструкције и опремања техничко-економског блока Универзитетског клиничког центра Републике Српске, као и зграде Матернитеа и Клинике за инфективне болести ове здравствене установе. 

Посебна тема разговора био је пројекат Медицинског кампуса који се према главном пројекту састоји од комплекса савремених објеката у којима ће бити смјештени Медицински факултет и Центар за образовање и истраживање, Факултет здравствене његе и Средња медицинска школа.

Министар Шеранић је упознао представнике Европске инвестиционе банке о стратешким опредјељењима Министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске и Владе Републике Српске као и о реформским мјерама у оквиру здравственог система. Било је ријечи и о изазовима и плановима када су у питању дјелатности у здравству.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.