Sign In

Модернизација Универзитетске болнице Фоча тече планираном динамиком

Објављено:

​​Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић изразио је задовољство темпом радова у Универзитетској болници Фоча, у чију модернизацију Влада Републике Српске улаже 16,3 милиона КМ.
Након обиласка радова, који су почели у мају, министар Шеранић је рекао да све иде добрим током.
"Суштина је да покушамо да болнице у Српској усмјеримо да имају, прије свега, јак поликлинички дио, обавезно ургентни блок и да кроз кадрове оспособимо једнодневну, дводневну, тродневну лапароскопску и ендоскопску хирургију", рекао је министар Шеранић.
Он каже да ће у Универзитетској болници, поред ових капацитета, у функцији бити и ангиосала, а поручена је и нова савремена опрема за радиолошку дијагностику, тако да ће, уз кадар који образује, омогућити квалитетну здравствену заштиту.
Министар Шеранић је подсјетио да је Влада Српске донијела одлуку о модернизацији болнице у Зворнику, да је почела модернизација болнице у Градишци, те да се настављају радови на кардиохирургији у Унивезитетском центру у Бањалуци.
Директор Универзитетске болнице Фоча Радмил Марић истакао је да је ово највеће улагање у ову установу од њеног оснивања.
"Стартовали смо са поликлиничким дијелом, који ће грађевински бити завршен до краја августа, у септембру почиње опремање и очекујемо да ће у том мјесецу поликлиника кренути са радом", рекао је Марић.
Он је истакао да ће нова поликлиника имати више од 30 амбуланти - од хируршких, преко интернистичких, до свих ођељења, које ће бити распоређене у три нивоа.
Марић каже да потом слиједе радови на централном објекту "Б" и други, а настојаће да пројекат буде завршен у предвиђеном року од 12 мјесеци.
"Поликлиника ће добити комплетну опрему и пружаће услуге, не само нашим осигураницима, већ и пацијентима из Федерације БиХ који доста користе наше услуге. Све ће бити на једном мјесту", навео је Марић.
Радови су почели у мају, а предвиђена је реконструкција и доградња централног објекта "Б" и његово опремање, као и да се зграда некадашњег​​ студентског дома претвори у модерну поликлинику.
Болница ће добити нове операционе сале, коронарну јединицу, комплетну радиолошку опрему са ангио салом и опрему за сва болничка одјељења. ​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.