Sign In

Универзитетска болница у Фочи добила савремени ЦТ апарат

Објављено:

​У Универзитетској болници Фоча данас је пуштен у рад савремени ЦТ апарат, у вриједности милион и по марака, набављен у оквиру пројекта модернизација ове установе за који је Влада Републике Српске издвојила 16,3 милиона КМ, а подразумијева реконструкцију и доградњу централног објекта, набавку нове опреме и адаптацију нове Поликлинике.

Премијер Републике Српске Радован Вишковић, који је присуствовао пуштању у рад овог апарата заједно са министром здравља и социјалне заштите Српске Аленом Шеранићем, рекао је да ће Влада Српске и убудуће помагати здравствени систем.

Наводећи да је једна од највећих примједаба грађана здравственом систему било чекање на прегледе на апаратима за дијагностику, премијер Вишковић је истакао да је у Универзитетској болници Фоча набавком новог ЦТ апарата чекање сведено на један дан.

Премијер Вишковић, који је први пут посјетио Фочу и Универзитетку болницу, рекао је да би радови, који су почели у априлу, могли бити завршени до краја године, те да се очекује да за Дан Републике буде отворен модернизован објекат.

"Жеља је да побољшамо услове живота и рада", истакао је премијер Вишковић.

Министар Ален Шеранић рекао је да пројекат тече добром динамиком и да је модернизација посебно важна за процес образовања на Медицинском факултету, јер ће студенти имати прилику да уче на савременим апаратима.

"Заједно са колегама који овђе раде моћи ће да дају пуни допринос стручном и научном медицинском раду у Републици Српској", навео је министар Шеранић.

Директор Универзитетске болнице Радмил Марић рекао је да су добили скенер најновије генерације.

"Сада болница, осим постојећег скенера, има и нови, тако да ће пацијенти бити на вријеме збринути и неће више бити редова чекања. На услузи смо и осталим пацијентима изван наше филијале, као што смо увијек били, јер се у овој болници лијечи око 50 одсто пацијената који долазе из других филијала. Ипак смо Универзитетска болница", истакао је Марић.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.