Sign In

Министар Шеранић на састанку са доктором Борисом Гороњом

Објављено:

​​​На маригинама Другог форума дијаспоре, који се одржава у Бањалуци, министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић сусрео се данас са специјалистом кардиологије доктором Борисом Гороњом, који тренутно ради у Универзитетској клиници у Бечу (АКХ). ​

На састанку је било ријечи о развоју кардиохирургије у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, али и могућностима сарадње са АКХ клиником у Бечу по питању кардиохируршког збрињавања дјеце из Републике Српске, као и сарадње по питању транплантација срца за наше пацијенте. 

Министар Шеранић је приликом сусрета захвалио доктору Гороњи на подршци коју, захваљујући свом професионалном угледу у свијету, пружа здравственом систему Републике Српске и своје знање и искуство несебично преноси. 

Доктор Гороња ради у тиму проф. др Андреаса Цукермана (Andreas Zuckermann), кардиохирурга Клинике за трансплантацију срца на АКХ универзитетској клиници, у оквиру Медицинског универзитета у Бечу. Он је најавио долазак професора Цукермана у Републику Српску 25. јуна. 

Професор Цукерман је велики пријатељ Универзитетског клиничког центра Републике Српске и почасни члан Удружења кардиолога Републике Српске, хирург који је са својим тимом већ радио трансплантације срца код наших пацијената из Републике Српске. Носилац је Ордена части са златним зрацима предсједника Републике Српске.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.