Sign In

Министар Шеранић у посјети Служби хитне медицинске помоћи ДЗ Бањалука

Објављено:

​​​​​Захваљујући брзој интервенцији и стручности медицинских радника запослених у Служби хитне медицинске помоћи Дома здравља Бањалука, сви пацијенти који су затражили помоћ у вријеме празника збринути су. У то се данас увјерио и министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић који је посјетио ову службу и захвалио се свим запосленима на пожртвованости и професионализму. 

„Разговарали смо управо о томе колико је интервенција ова служба имала преко празника, као и о томе какве су могућности да путем њиховог едукативног центра помонемо другим домовима здравља у Републици Српској“, поручио је министар Шеранић.

Он је напоменуо да у вријеме празника медицински радници, нажалост имају повећан обим посла, због повреда у саобраћајним незгодама, од пиротехничких средстава до стања као посљедица прекомјерне конзумације јела и пића.  
Нада Бањац, начелница Службе хитне медицинске помоћи нагласила је да њихови радници раде 24 часа, седам дана у недељи и увијек су ту за грађане. 

„Ми смо вриједно радили и у протеклим данима и збринули све пацијенте по стандардима квалитета, а пружили смо помоћ за око 1.300 одраслих пацијената, 194 дјеце и 188 интервенција на терену по позиву. Углавном су то били срчани болесници, затим аспматичатри, имали смо доста и повреда и слично“, нагласила је Бањац.
  
У Служби хитне медицинске помоћи Дома здравља Бањалука у 2018.год. је примљено, прегледано и збринуто, на примарном нивоу, укупно 55.747 пацијената. (просјечно у дану око 150 пацијената, мјесечно у просјеку 4.600 пацијената)
Министар Шеранић је свим грађанима Републике Српске честитао 9. јануар Дан Републике Српске.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.