Sign In

На јесен први пацијенти у новој Болници Источно Сарајево

Објављено:

​​​​​​​​​​​Почетком октобра биће завршена нова зграда Болнице у Источном Сарајеву и до сада је урађено око 65 одсто грађевинских радова, речено је током посјете градилишту министра здравља и социјалне заштите Републике Српске Драгана Богданића.

"Тражим да то буде завршено почетком октобра", рекао је министар Богданић и додао да вриједност овог пројекта "кључ у руке" остаје непромијењена и износи 55 милиона КМ. 

Министар Богданић је, након састанка са директором Болнице Источно Сарајево Гораном Тодоровићем и обиласка градилишта, истакао да се потписани уговор не мијења, да је задовољан до сада урађеним, те да ће бити ригорозни приликом провјере квалитета изведених радова. 

"Менаџменту болнице сам подвукао да ради на едукацији довољног броја кадра, да нађе адекватан кадар, ако га нема у овој здравственој установи, да то буде сарадња са другим здравственим установама из Републике Српске и Србије", рекао је министар  Богданић. 

Према његовим ријечима, циљ је да након отварања ова болница буде потпуно функционална, препознатљива по свом квалитету, кадру и услугама које пружа, јер Сарајевско-романијска регија то заслужује након деценија чекања. 
Министар Богданић је поручио да ће Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске пружити сваку врсту помоћи, јер жели да ово буде репрезентативна болница, не само за ову регију, већ за Републику Српску и шире. 

Директор Тодоровић је нагласио да градња нове зграде Болнице добро напредује, да се све ради квалитетно и да се иде испред предвиђеног рока. 

"Почетком октобра имаћемо болницу за отварање и тада очекујем и прве пацијенте", истакао је Тодоровић и додао да ће то у наредним деценијама бити једна функционална цјелина повезана са новоотвореном поликлиником. 

Тодоровић подсјећа да се већ више од годину дана припремају да кадровски испрате отварање нове зграде Болнице, да је направљен план који води Министарство здравља и социјалне заштите у вези са специјализацијама, субспецијализацијама, пријемима младих љекара, неки су већ на едукацијама, те се нада да ће врхунску опрему коју добију знати да употријебе на опште добро пацијената. 

Раде Марковић, власник фирме "Марковић инвест" која је извођач радова, истакао је да се радови изводе и прије планираног рока, да су сва опрема и материјал набављени и плаћени, те да ће објекат бити завршен до почетка октобра. 
Марковић наглашава да је урађено око 65 одсто грађевинских радова, а сада је остало да се раде машинске и електроинсталације.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.