Sign In

Министар Драган Богданић на Регионалној конференцији земаља Западног Балкана у Београду – потписана заједничка Декларација

Објављено:

​​​​​Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Драган Богданић учествовао је на Регионалној министарској конференцији „Иницијатива за социјалну димензију ЕУ интеграција“, која се у организацији Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Републике Србије и њемачке невладине органиције АСБ (ASB - Arbeiter Samariter Bund)  данас одржава у Београду. 


На конференцији, која је окупила министре земаља региона потписана је заједничка Декларација о унапређењу социјалне политике на Западном Балкану.

На Конференцији се разговарало​ о социјалним политикама на путу европских интеграција Западног Балкана, као и борби против социјалне искључености и дискриминације, промовисању социјалне правде и заштите, повећању једнакости између мушкараца и жена и подстицању солидарности између генерација и заштите права дјетета. 

У свом обраћању учесницима конференције, министар Драган Богданић је нагласио да је окупљање на пољу социјалне заштите, а уз подршку Eвропске уније, изузетно важно, јер отвара могућности заједничких активности у наредном периоду и заједничког уважавања потребе за унапређењем социјалне заштите и јачањем капацитета локалних заједница.

„Социјална правда као концепт заговара идеју да сви људи заслужују једнаке услове и могућности, не само пред законом, већ у свим аспектима живота. Управо на том трагу су и стратешки циљеви Владе Републике Српске у области социјалне политике који су усмјерени ка развоју, иновацијама, осигурању социјалне сигурности становништва, социјалној инклузији и просперитету“, поручио је министар Богданић. 

Он се захвалио на досадашњој подршци ЕУ и изразио задовољство чињеницом да ће се у наредном периоду акценат подршке дати управо сфери социјалне заштите. 

„Имајући у виду чињеницу да је европско законодавство у области социјалне политике усмјерено на креирање и одржавање једнаких могућности за све и јачање социјалног дијалога, нужно је да уз међусобну сарадњу изграђујемо друштво које обезбјеђује социјалну сигурност на свим нивоима. Заједно, као креатори социјалних политика, можемо и посједујемо капацитет и снагу да поставимо чврсте темеље у њеном развоју и одрживости. Свако ко је на одређен начин инволвиран у систем социјалне заштите, има могућност да директно утиче на животе људе, породица и дјеце“, нагласио је министар Богданић.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.