Sign In

Свечано отворена нова амбуланта породичне медицине у Кришковцима

Објављено:

​​​Предсједник Републике Српске Милорад Додик поручио је приликом отварања амбуланте породичне медицине у Кришковцима код Лакташа да је од велике важности да се здравствена услуга приближи грађанима и да се у тој мјесној заједници дешавају динамичне промјене и развој.

Предсједник је након отварања амбуланте, у чију су изградњу Министарство здравља Републике Српске, Дом здравља Лакташи и општина уложили око 300.000 КМ, рекао да је од велике важности да се на овај начин здравствена услуга приближи грађанима и да су Кришковци једна од мјесних заједница општине Лакташи у којој се дешавају динамичне промјене и развој. 

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Драган Богданић, који је присуствовао отварању амбуланте породичне медицине Јавне здравствене установе "Др Младен Стојановић", рекао је да је од великог значаја отварање амбуланте за ову мјесну заједницу и што ће на кућном прагу грађанима пружити адекватну здравствену заштиту. 

Министар Богданић је рекао да ће овај објекат бити значајан и за здравстевне раднике, јер ће имати сигурност и боље услове рада. 

Он је нагласио да Влада Републике Српске на овај начин чини здравствену заштиту доступном сваком становнику Српске, без обзира гдје се налази - у селу или граду, на истоку или западу Републике Српске. 

Министар Богданић подсјетио је да је у протеклих десет година у ове пројекте уложено око 47 милиона КМ. "Изградили смо око 120 већих објеката, те 330 амбуланти породичне медицине", прецизирао је. 

Министар Богданић је закључио да се у здравствени сектор много улаже, те да је у цјелокупан систем здравства до сада уложено или се улаже око 650 милиона КМ. 

Вршилац дужности директора Дома здравља Лакташи Сњежана Радетић рекла је да је отварање објекта амбуланте породичне медицине у Кришковцима унаприједити примарну здравствену заштиту за локално становништво. 

Радетићева је рекла да је за градњу ове амбуланте уложено 227.000 КМ, од чега је 150.000 обезбиједило Министарство здравља, а 77.000 Дом здравља Лакташи, док је општина Лакташи обезбиједила инфраструктуру и локацију. 

Она је додала да ће услуге ове амбуланте користити више од 2.000 пацијената, што је у складу са здравственим стандардима.Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.