Sign In

Одржан финални састанак презентације главног пројекта за изградњу Медицинског кампуса

Објављено:

​​Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић присуствовао је данас у просторијама Медицинског факултета Универзитета у Бањалуци завршном састанку презентације Главних/изведбених пројекта за изградњу и опремање Медицинског кампуса на локацији Паприковац у Бањалуци. 

Медицински кампус састојаће се од комплекса савремених објеката у којима ће бити смјештени Медицински факултет и Центар за образовање и истраживање, Факултет здравствене његе и Средња медицинска школа. 

До сада су у потпуности реализоване три фазе ове активности. Прва фаза завршена је 2012. године, а резултат ове фазе је Студија изводљивости за пројектовање и изградњу новог Медицинског кампуса. 

Друга фаза је завршена 2013. године и обухватила је израду идејног пројекта и анализу образовног програма за здравствене раднике у области здравствене његе и припрему водича за медицинске сестре/техничаре и сродне образовне профиле.

Пројекат изградње и опремања Медицинског кампуса je реализoван кроз трећу фазу. 

Фаза три подразумијевала је активности на пројектовању главних/изведбених пројеката за објекте Медицинског кампуса, као и израду интегрисаног програма за управљање отпадом на локацији Паприковац. Све три досадашње фазе омогућене су путем грантова Инвестиционог оквира за Западни Балкан (Western Balkans Investment Framework), модалитети финансирања пројекта изградње и опремања Медицинског кампуса одредиће се у наредном периоду.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.