Sign In

Министар Богданић свечано отворио Специјалну хируршку болницу и породилиште

Објављено:

​​​​​Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Драган Богданић свечано је у Милићима отворио специјалну хируршку болницу и породилиште у оквиру Специјалистичког медицинског центра Компаније "Бокист".

Специјална хируршка болница и породилиште простору су на око 750 метара квадратних површине, а у њихову адаптацију и опремање "Боксит" је инвестирао око 1.350.000 КМ. 

Министар Богданић је рекао на отварању да је ово доказ да сарадње Владе Републике Српске и компанија, као што је "Боксит", може бити и у здравственом сектору. 

"Ми смо 2015. године у закону омогућили да овакве компаније, које имају могућност, социјалну одговорност и жељу, могу да отварају и здравствене установе", подсјетио је министар Богданић. 

Министар Богданић је похвалио руководство "Боксита" које је одлучило да у новоотвореном породилишту не наплаћује порођаје, те да очекује да ради пуним капацитетима. 

Он је оцијенио да ће становници Милића и цијеле ове регије сада имати још квалитенију здравствену заштиту. 

Предсједник Компаније "Боксит" Рајко Дукић истакао је да је за рад ове установе обезбијеђено стручно особље, у статусу стално запослених или закључивањем уговора о пружању здравствених услуга. 

"Имамо закључене уговоре са значајним привредним субјектима и другим институцијама у регији о пружању здравствених услуга, а с разлогом очекујемо да ћемо добити све потребне дозволе и регистровати се, односно закључити уговор са Фондом и тиме званично ући у мрежу здравствених установа у Српској", нагласио је Дукић. 

Он је изразио жељу да овај медицински центар има добру сарадњу са свим здравственим установама.​​Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.