Sign In

Подршка напорима менаџмента Болнице "Мљечаница"

Објављено:

​Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Драган Богданић изјавио је да Влада Српске и ресорно министарство подржавају напоре менаџмента и запослених у Специјалној болници за физикалну медицину и рехабилитацију "Мљечаница" како би се поправили услови боравка и лијечења пацијената.

"Разговарали смо са потенцијалним руским инвеститорима о улагању у Бању `Мљечаницу` у наредним годинама. Очекујем да ће ова здравствена установа до тада радити овако добро као што је почела, а ми ћемо се трудити да обезбиједимо озбиљније улагање", рекао је министар Богданић у Козарској Дубици након посјете овој здравственој установи. 

Он каже да је Специјалну болницу за физикалну медицину и рехабилитацију "Мљечаница" посјетио прије двије године, када је изгледала другачије и похвалио руководство установе које је домаћинским пословањем обезбиједило инвестиције и боље функционисање Болнице. 

Mинистар је најавио да ће уговор Болнице "Мљечаница" са Фондом здравственог осигурања Републике Српске наредне године бити на истом нивоу као овогодишњи, те да ће уколико буде услова, бити и нешто већи. 

Министар Богданић је уручио директору Специјалне болнице за физикалну медицину и рехабилитацију "Мљечаница" Драгану Брдару сертификат Агенције за сертификацију, акредитацију и унапређење здравствене заштите Републике Српске. 

Брдар је оцијенио да је ово потврда да "Мљечаница" ради добро и да из дана у дан диже на виши ниво квалитет услуга на задовољство пацијената и свих запослених. 

Он је рекао да посјета министра Богданића представља подстрек у даљем раду на јачању Болнице "Мљечаница", њених ресурса и капацитета. 

"`Мљечаница` је драгуљ Републике Српске и тако треба да се опходимо према њој", нагласио је Брдар. 

Начелник општине Козарска Дубица Раденко Рељић изјавио је да је за сваку похвалу пословање Специјалне болнице "Мљечаница" у посљедњих годину и по дана, од када је постављен нови, млади менаџмент те здравствене установе. 

"Дошло је до знатног побољшања у смислу пословања, избалансирани су приходи и расходи, а зграда Болнице добија нове обрисе и много боље европске стандарде", рекао је Рељић. ​Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.