Sign In

Министар Шеранић у посјети Болници за хроничну психијатрију Модрича

Објављено:

​​​Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић посјетио је данас ЈЗУ Болница за хроничну психијатрију у Модричи гдје се састао са директором ове здравствене установе Миленком Ђукићем.

 

Р​уководство ове здравствене установе информисало је министра Шеранића о плановима за унапређење програма рехабилитације на индивидуалном и групном нивоу, увођење шире палете радно-окупационих садржаја, као и боље организације служби. У претходном периоду ова установа је захваљујући и донаторским средствима значајно унаприједила услове рада и боравка пацијената.

 

Министар Шеранић је са директором ове здравствене установе разговарао и о могућностима даљег унапређења услова боравка пацијената кроз пројекат енергетске ефикасности.

 

 Посебно бих похвалио ангажовање радника на радно окупационој терапији за пацијенте кроз кулинарску, музичку, радионицу за рукотворине итд. Ова установа, као и остале установе овог типа у Републици Српској пружају комплетне услуге за пацијенте када је у питању терапија, али и рехабилитација, која је за особе са менталним ппремећајима посебно значајна“, нагласио је министар Шеранић.

 

На састанку је било ријечи о плановима Министарства када је у питању стабилизација установа здаравствене заштите и будућих планова у изради новог Закона о менталном здрављу и пратеће стратегије у чију ће се израду активно укључити здравствене установе за лијечење лица са менталним поремећајима и установе социјалне заштите. ​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.