Sign In

Министар Драган Богданић на састанку министара из земаља југоисточне Европе о имунизацији

Објављено:

​​​​​Министар здравља и социјалне заштите у Влади Републике Српске Драган Богданић учествује у Подгорици на састанку министара из земаља југоисточне Европе на тему имунизације. 

Циљ састанка у организацији Министарства здравља Црне Горе и Регионалне канцеларије Свјетске здравствене организације за Европу јесте размјена искустава и разговор о важности вакцинације као критичне јавно-здравствене интервенције. 

Препознајући значај имунизације у смислу здравствене, социјалне и економске користи, учесници састанка разматрају изазове и могућности земаља југоисточне Европе. ​

Министар Богданић је нагласио да регионална сарадња која развија механизме за спречавање и сузбијање заразних болести, може да буде још и боља. Tоме може да доринесе ефикаснија размјена знања и вјештина, регионално усаглашавање активности у програмима имунизације, те могући регионални оквир набавке имунизацијских средстава са минимумом трошкова, а максимумом квалитета.

На састанку у Подгорици, уз министра здравља и социјалне заштите у Влади Републике Српске Драгана Богданића, учествују премијер Црне Горе Душко Марковић, министар здравља Црне Горе Кенан Храповић, регионална директорица Свјетске здравствене организације за Европу Жужана Јакаб (Zsuzsanna Jakab), као и представници здравствених власти из Албаније, Босне и Херцеговине, Бугарске, Израела, Македоније, Малте, Молдавије, Румуније, Србије и Хрватске.Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.