Sign In

Установе здравствене заштите редовно пружају услуге за пацијенте

Објављено:

Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске прати стање у установама здравствене и социјалне заштите у општинама у којима је на снази или је било проглашено ванредно стање или су у ризику од поплава. Пружање услуга за пацијенте и кориснике се одвија редовно. 

.

Дом здравља Нови Град и Дом здравља Костајница тренутно нису у могућности да врше редован санитетски превоз до установа вишег рефералног нивоа због непроходности путева, а дјеломично се користе алтернативни правци.  У случају неопходности превоза пацијената предузеће се све потребне мјере, а уколико се укаже потреба на располагању је и ваздушни медицински транспорт.

Према информацијама Института за јавно здравство Републике Српске прикупљеним из регионалних центара Института, хигијенско-епидемиолошка ситуација је стабилна, појачан је надзор и проводе се мјере у сарадњи са хигијенско епидемиолошким службама домова здравља, водоводима и инспекцијом.  

Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске је прошле седмице, прије обилних падавина, упутило допис свим јавним здравственим установама (домовима здравља, болницама, институтима и заводима) и установама социјалне заштите за смјештај корисника обавјештење и инструкције да се предузму све потребне мјере у складу са упутствима Републичке управе цивилне заштите, како би се правовремено одговорило ванредној ситуацији, заштитили људи и имовина.

Опште препоруке становништву за вријеме поплава у сврху очувања здравља и превенције појаве заразних болести, мјере хигијене, чишћења, третирања бунара, као и остале корисне информације доступне су на интернет страници Института за јавно здарвство Републике Српске.

Такође, за све информације, грађани се могу обратити локалним хигијенско-епидемиолошким службама домова здравља, Институту за јавно здравство Републике Српске и регионалним центрима Института у Добоју, Зворнику, Фочи, Источном Сарајеву и Требињу.​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.