Sign In

Отворен кабинет за хипербаричну медицину и оксигенотерапију у Болници "Србија"

Објављено:


Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић, који је данас отворио кабинет за хипербаричну медицину и оксигенотерапију, те адаптирану конференцијску дворану у Болници "Србија" у Источном Сарајеву, нагласио је да је развој ове здравствене установе континуиран.
Министарство здравља и социјалне заштите и Влада Републике Српске у оквиру различитих сегмената улажу у развој здравствене заштите на овом подручју. Реализовани пројекти се уклапају у пројекат дугорочног развоја Болнице "Србија" који подразумијева максимално искориштавање опреме коју болница има, нагласио је министар Шеранић.
Болница "Србија" до данас пацијентима није пружала услуге баромедицине, која је важна са аспекта хроничних незаразних болести. Министар Шеранић је захвалио Невенки Хаџибашоглу која је хипербаричну комору за лијечење кисеоником донирала Болници "Србија" у част своје браће Бранислава и Борислава Клепића, погинулих у Другом свјетском рату.
Реновирана конференцијска дворана је мултифункционална сала која ће, између осталог, послужити студентима, магистрантима и докторантима да прате оперативне третмане који се одвијају у хируршким салама.
Министар Шеранић је подсјетио да је недавно отворен и Трансфузиолошки центар у Болници "Србија", који треба да буде регионални центар за ово подручје.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.