Sign In

Набављена опрема за COVID-19 одјељење болнице Зворник

Објављено:

​Директор Опште болнице Зворник Иван Поповић рекао је данас да је због погоршане епидемиолошке ситуације ова здравствена установа набавила шест пацијент-монитора за праћење виталних функција и параметара, вриједних око 60.000 КМ, а који су потребни за COVID-19 одјељење.

Након разговора са помоћником министра за здравствену заштиту Љиљаном Иванчић и шефом Одјељења интензивне медицине за COVID-19 пацијенте Универзитетског клиничког центра Републике Српске Милком Јандрић, рекао да је набављен дио медицинске опреме потребан и за Општу болницу.

"На основу пројекта о изградњи новог блока болнице, чија је градња у току, повукли смо један дио опреме која је хитно потребна за опремање COVID-19 одјељења и болнице, да љекари и друго медицинско особље несметано могу да пружају здравствене услуге онима којима су потребне", рекао је Поповић. 
Ако буде потребно, додаје, у сарадњи са Министарством здравља и социјалне заштите Републике Српске биће набављено још опреме. 

Докторка Јандрић ће у наредна два дана боравити у зворничкој болници гдје ће се упознати о функционисању и организацији COVID-19 одјељења и колегама пренијети своја и искуства других љекара УКЦ Републике Српске у лијечењу пацијената обољелих од ове болести.

Поповић је захвалио Министарству задравља Републике Српске и министру Алену Шеранићу, Универзитетском клиничком центру Републике Српске и Градској управи Зворник, који константно од почетка пандемије пружају подршку Општој болници Зворник, а све у циљу да се заједно превазиђе новонастала ситуација.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.