Sign In

Министар Шеранић у посјети Болници "Свети апостол Лука" у Добоју

Објављено:

​Ово је изазовно вријеме у којем тражимо како на најбољи начин да одговоримо вирусу корона и СOVID-19 обољењу које је толико непредвидиво, нагласио је данас министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић приликом посјете Болници „Свети апостол Лука“ у Добоју и новој Јединици за интензивну његу за COVID-19 пацијенте. 

Заједно са љекарима Универзитетског клиничког центра Републике Српске Пеђом Ковачевићем и Биљаном Злојутро, министар Шеранић је честитао добојским љекарима на успјешно реализованом пројекту, који је иницирао професор Ковачевић, а подржало Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске, а тиче се јачања капацитета и подршке болницама да, кроз интензивну медицину, пруже помоћ лицима тешко обољелим од COVID-19. 
Професор Пеђа Ковачевић је рекао да капацитет од 14 лежајева Јединице за интензивну његу за COVID-19 пацијенте задовољава тренутне потребе добојске болнице и да је задовољан да све три карике битне за радни процес - кадар, простор и опрема, задовољавају све предуслове за лијечење најкритичнијих пацијената. За рад у овој јединици је оспособљено шест љекара и 12 медицинских сестара и техничара из Добоја.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.