Sign In

Подршка за здравствене установе у Херцеговини

Објављено:

Шест младих љекара из Требиња биће упућено у Бањалуку на едукацију за кисеоничку терапију, изјавио је начелник одјељења за здравствену заштиту у Министарству здравља и социјалне заштите Републике Српске Милан Латиновић.

С циљем сагледаваља епидемиолошке ситуације и припрема за зимски талас вируса корона, представници Министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске, Универзитетског клиничког центра Републике Српске и бањалучког Дома здравља посјетили су данас требињску болницу и дом здравља, те разговарали са представницима здравствених установа у Херцеговини.

Доктор Латиновић је истакао да подршка херцеговачком здравству неће изостати.

"У наредном периоду желимо подржати сваку нашу болницу у додатној опреми када је у питању кисеоничка терапија, а с друге стране желимо подржати сваку нашу болницу када је у питању додатна едукација здравствених радника" рекао је Латиновић.

Интензивиста Универзитетског клиничког центра Републике Српске професор Пеђа Ковачевић рекао је да ће љекари из Бањалуке дати јаку подршку колегама и ојачати кадар у Требињу, тако да и младе љекаре оспособе за оне најтеже, односно критичне пацијенте.

Помоћник директора за медицинска питања Болнице Требиње Станко Буха рекао је да у овој установи има мјеста за пацијенте којима треба хоспитализација.

Директор Дома здравља у Требињу Бранка Драшковић истакла је да су запослени у овој установи преморени и да дају свој максимум.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.