Sign In

Министар Шеранић у Добоју позвао на масовну имунизацију против COVID-19

Објављено:

​Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић позвао је грађане да искористе повољну епидемиолошку ситуацију и одазову се масовној имунизацији у оквиру "дана отворених врата" које организују домови здравља у Републици Српској, а гдје је, као и у Србији, доступно укупно пет врста вакцина.

Шеранић је навео да су домовима здравља, уз вакцине, обезбијеђени неопходна логистика и потрошни вакцинални материјал, те да је на њима и локалним заједницама да се што више укључе у процес вакцинације, односно анимарања грађана за имунизацију.

Он је апеловао да грађани искористе период повољне епидемиолошке ситуације како би се у наредних мјесец и по дана што више њих вакцинисало против вируса корона.

Шеранић је подсјетио да је у петак, 16. јула, стигао контингент од око 25.000 вакцина друге компоненте Спутњик В и да су упућене Агенцији за лијекове и медицинска средства на контролу квалитета серије.

"Чим добијемо документ од Агенције, те количине за ревакцинацију долазе у домове здравља, и они ће позивати грађане", изјавио је Шеранић у Добоју гдје је данас посјетио Хигијенско-епидемиолошку службу у Дому здравља и заједно са руководством ове установе и градоначелником Добоја Борисом Јеринићем присуствоао процесу вакцинације грађана против вируса корона.

Руководилац добојског ХЕС-а Милена Бркић рекла је да је у овој здравственој установи првом дозом вакцине вакцинисано више од 11.000 грађана, а ревакцинисано 6.340.

Градоначелник Добоја Борис Јеринић рекао је да укупан број вакцинисаних грађана, укључујући Добојлије које су вакцинисане ван Републике Српске, износи око 20.000, што прелази 30 одсто укупног броја становника, а циљ је у наредном периоду изнад 50 одсто.

Он је позвао суграђане које су вакцинисани ван ове локалне заједнице да о томе обавијесте и породичног љекара, како би се знао тачан број имунизованих у циљу праћења епидемиолошке ситуације и сходно томе доношења одговарајућих одлука и мјера. Јеринић је позвао суграђане да се одазову масовној имунзацији како би се предупредило погоршање епидемиолошке ситуације.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.