Sign In

Потписан уговор за набавку шест санитетских возила за домове здравља

Објављено:

​​​Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Драган Богданић потписао је данас у Бањалуци уговор са директором фирме "Ауто-дијелови и сервис-БЛ" Жељком Савићем о набавци санитетских возила за шест домова здравља у Републици Српској, укупне вриједности 448.300 КМ.

Министар Богданић је истакао да су санитетска возила намијењена општинама Прњавор, Челинац, Пале, Хан Пјесак, Рудо и Шековићи. 

"Ово су средства Свјетске банке, која су остала из пројекта изградње и реконструкције домова здравља и амбуланти породичне медицине. Добили смо сагласност, спровели процедуру, а `Ауто-дијелови и сервис-БЛ` су најповољнији добављач, док је укупна вриједност 448.300 КМ", рекао је министар Богданић. 

Он је навео да је ресорно министарство обезбиједило 70 одсто средстава потребних за набавку ових возила, док су остатак новца издвојиле локане заједнице. 

Министар Богданић је изразио очекивање да ће сарадња Владе Републике Српске и локалних заједница у будућности бити добра и да ће они разумјети потребу да средства Фонда здравственог осигурања иду првенствено за заштиту здравља становништва, а онда за све друго. 

Директор фирме "Ауто-дијелови и сервис-БЛ" Жељко Савић је рекао да је 14 седмица након закључивања уговора рок за испоруку шест санитетских возила марке "рено мастер" која посједују најсавременију опрему. 

Начелник општине Пале Бошко Југовић је рекао да ова локална заједница није имала дилему да ли да учествује са 30 одсто средстава у набавци санитетског возила за Дом здравља Пале, додавши да је тај новац већ дозначен. 

"То возило ће побољшати квалитет услуге у здравству у општини Пале, с обзиром и на Јахорину и предстојећу туристичку сезону", рекао је Југовић. 

Директор Дома здравља Челинац Драшко Купрешак је рекао да је данашње потписивање уговора о набавци санитетског возила добар примјер сарадње Владе Републике Српске, ресорног министарства, локалних управа и здравствених установа на задовољство јавног интереса, односно пацијената. 

Он је рекао да сви мањи домови здравља, посебно они у општинама до 20.000 становника муку муче са доступношћу и расположивошћу Службе хитне медицинске помоћи, истичући да ће ово возило побољшати све аспекте у раду екипа хитне медицинске помоћи. 

"Дом здравља Челинац је у посљење двије године направио организациони искорак и формирали смо посебне тимове и екипе које раде у Служби хитне медицинске помоћи. Увели смо институт приправности и на тај начин превазишли актуелне проблеме, а то је излазак комплетних екипа на терен и пружање здравствене заштите за акутно угрожене пацијенте", рекао је Купрешак. ​Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.