Sign In

Министар Шеранић у посјети установама социјалне заштите у Приједору

Објављено:

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић и помоћник министра у Ресору за социјалну, породичну и дјечју заштиту Владимир Макарић посјетили су данас ЈУ Дом за старија лица и ЈУ Дом за лица са инвалидитетом у Приједору гдје су се састали са руководствима ових установа социјалне заштите и корисницима. Разговарано је о мјерама које су спровдене у циљу заштите здравља корисника од ширења вируса корона. 

Министар Шеранић нагласио је да су у овим установама спроведене све препоруке Института за јавно здравство Републике Српске. У овим установама нису забиљежени случајеви појаве вируса корона, а особље и корисници придржавали су се свих заштитних мјера.

"Посебно признање треба одати запосленима у овим установама, јер су се у раду са најосјетљивијим категоријама суочили са ванредним околностима које су захтијевале додатне напоре и стални ангажман", поручио је министар Шеранић.

У овим установама и даље су на снази мјере појачане дезинфекције, коришћења личне заштитне опреме и примјене епидемиолошкој надзора. Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.